HABERLER
Tüm Haberler

100 Soruda Doğal Doğum kitabı çıktı.

Doğumla ilgili doğru bilinen tüm yanlışlar ve doğumla ilgili seçeneklerinizi bulabileceğiniz, sohbet havasında ve halk dilinde yazılmış bu kitabı okumadan doğum kararlarınızı vermeyin.

 

Hem basılı halde okuyabilir hem de Seslenen Kitap sayesinde Dr.Hakan Çoker'in sesinden telefonunuzdan dinleyebilirsiniz.

 

Doğum ve sezaryenle ilgili merak ettikleriniz, doğum tercihleriniz, doğumdaki haklarınız, sağlık personeli ile iletişim teknikleriniz ve doğum sonrası AnneBebek seçeneklerinizin tümünün tamamen halk dilinde anlatıldığı bir başvuru ve rehberlik kitabı olan Dr. Hakan Çoker'le 100 Soruda Doğal Doğum artık kitapçılarda ve online internet sitelerinde satışa sunuldu. Piyasaya çıktığı ilk günden beri yoğun ilgi görüyor.
 

Anne-bebek haberciliğinde Deneyimli Gazeteci Sosyal Antropolog Zuhal Eyüboğlu, doğumla ilgili en çok merak edilen konularla ilgili Dr. Hakan Çoker’i soru yağmuruna tuttu. Doğumun doğası ile ilgili bilinmesi gerekenlerin hepsi, soru ve cevaplarla “Dr. Hakan Çoker’le 100 Soruda Doğal Doğum” kitabında bir araya geldi. 

 

“Bebeğinize doğumu başlatma hakkını verin…”. Doğum sanıldığı gibi korkulacak değil, tam aksine dostça yaklaşılırsa memnuniyetle ve coşkuyla sonuçlanacak bir eylemdir.   

Her iki bebeğini de doğal doğum ekolü ile dünyaya getiren Gazeteci-Sosyal Antropolog Zuhal Eyüboğlu, Dr. Hakan Çoker’le doğumla ilgili sohbetlerini kitaplaştırdı. Yıllardır annelerle yaptığı röportajlar ve sohbetlerle kadınların doğumla ilgili daha doğru bilgilere ulaşması gerektiğini fark eden Zuhal Eyüboğlu, söyleşi tadındaki bu kitapla, yalnız kadınların değil herkesin doğumla ilgili merakını ve korkularını gidermesine yardımcı olacak.  

Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Dr. Hakan Çoker, Türkiye’de doğal doğumu ilk savunan ve istikrarlı bir şekilde uygulayan doktorlardan biridir. İçgüdüsel doğumun her annenin ve bebeğinin hakkı olduğunu düşünen Dr. Hakan Çoker, Zuhal Eyüboğlu’nun sorularını büyük bir samimiyetle yanıtladı. Bu kitap hem anne-babaların hem de sağlık sistemindeki uzmanların doğumlara bakış açısını değiştirecek. 

Dr. Hakan Çoker, dünya çapında planlı sezaryenlerin artışından sonra ortaya çıkan ve büyük ilgi gören doğal doğum ekolünü ve eğitimini aldığı diğer doğum ekollerini birleştirerek “Keşkesiz Doğum” felsefe ve ekolünü de yaratmıştır. Bu ekol ile, diğerlerinden farklı olarak doğum ekiplerine doktor ve ebenin yanında mutlaka, bir “hamile ve doğum psikoloğu”nun da dahil olması gerektiğini savunmaktadır.

 

BİYOGRAFİ

 

Zuhal Eyüboğlu / Gazeteci-Sosyal Antropolog

8 Mart 1977 tarihinde Van’da doğdu. 1 yaşında ailesiyle İstanbul’a yerleşti. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji bölümünü bitirdi. Öğrenci olduğu yıllarda araştırma şirketi, kitapçılık ve editörlük deneyimleri oldu. 2000 yılında anne-bebek temalı Bebeğim ve Biz dergisi ekibine katıldı. 2001 yılında Haber Müdürü, ardından Editör ve Yazı İşleri Müdürü oldu ve hala bu görevi devam etmektedir. 2012 yılında ilk bebeği Poyraz’ı, 2015 yılında ikinci bebeği Pars’ı Keşkesiz Doğum ile dünyaya getirdi. Anne-bebek sağlığı haberciliğindeki deneyimi ile annelik deneyimini birleştirerek yazdığı köşe yazıları, doğum ve diğer konularda yaptığı araştırma haberleri Bebeğim ve Biz dergisinde yayınlanmaktadır.

 

Dr. Hakan Çoker  / Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Keşkesiz Doğum Kurucu ve Eğitmeni

1965 yılında İstanbul’da doğdu. 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi’nden, 1990 yılında da İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1990-1994 yılları arasında Taksim Hastanesi’nde ihtisasını tamamladı. 5 yıl Sürmene, 10 yıl Marmaris devlet hastanelerinde çalıştıktan sonra 2005 yılından bu yana doğuma hazırlık eğitimleri ve doğal doğumlarla ilgilenmeye başladı. Uluslararası geçerliliği olan Lamaze, Active Birth, HypnoBirthing sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Anne Dostu Hastane Komisyonu’nda yer aldı. 2010 yılında Uzman Psikolog Neşe Karabekir ile İstanbul Doğum Akademisi’ni kurdu ve buradaki çalışmalarla birlikte Keşkesiz Doğum Ekibi ve Eğitimlerini yarattılar. 2012 yılından itibaren Doğuma Hazırlık Eğitmeni ve Doula Eğitimi için doğum uzmanları, ebe, hemşire, psikolog ve sağlık çalışanı dışındaki kişilere eğitim programları düzenlediler. Halen aktif olarak eğitimlerine devam etmektedir.

 

Sipariş için www.inkilap.com  www.seslenenkitap.com