BLOG

ANNELER ARTIK KEŞKESİZ DOĞUM İSTİYORLAR

                                             

 

Aileler ülkenin dört bir yanında "Keşkesiz Doğum" sloganını sevdiler. Bu tanımın içinde bir yandan daha sağlıklı ve güvenli bir doğum varken, diğer yandan da ailelerin tercihlerine saygılı, kararlara aktif katılabildikleri bir doğum var. İstedikleri pozisyonda, doğum havuzunda, suda, suya doğumlar var. Ama yanılgılardan bir tanesini de vurgulamak lazım; bu eğitimi almamış kişiler kolay ve hızlı doğumları tanımlamak için "keşkesiz doğum oldu" cümlesini çok kullanıyorlar.

Evet doğumlar kolay ve hızlı olabilir ama hem bunlara rağmen keşkeler olabilir hem de keşkesiz doğum sadece bununla sınırlı değildir.

Keşkesiz Doğum sadece kolay ve hızlı bir doğum tanımlamasına sığdırılamayacak kadar derin bir eğitim ve destek sonrası ulaşabildiğimiz bir doğum sonucudur. Bir teknikten çok doğuma bir yaklaşımdır. Bu yüzden eğitimler ve doğumlar doktor-ebe-doğum psikoloğu ekibi tarafından yönetilir. Hedef doğum şekli ne olursa olsun, doğum ne kadar zor olursa olsun doğumlardan sadece ailelerin değil, tüm şahit olanların keşkesiz çıkmalarıdır. Birebir kesintisiz aile desteği ile aile asla yanlız kalmaz. Modern tıbbın tüm imkanları olası bir probleme önlem olarak hep hazırdır. Müdahaleler her zaman ailenin onayı ve aktif katılımı ile yapılır. 


KEŞKESİZ DOĞUM 21. YÜZYILIN DOĞAL DOĞUMUDUR.

 

OP. DR.HAKAN ÇOKER

dogumakademisi
Doğum ve Bebek Bakımı kitapları artık Online Akademi'de satışta…
Doğum Eğitim Videoları artık Online Akademi'de