KEŞKESİZ DOĞUM

KDM olmak için sık sorulan sorular

Bu bölümdeki cevaplar Keşkesiz Doğum Merkezi açmak isteyen uzman doktorlara yönelik hazırlanmıştır. Aileler için sık sorulan sorulara ulaşmak için tıklayınız...

 

KDM olunca her gebemiz Keşkesiz Doğum Ekibi ile çalışmak zorunda mı?

Elbette, hayır. Alıştığınız doğum takiplerine devam edebilirsiniz. Ancak Keşkesiz Doğum isteyen her aileye Keşkesiz Doğum Ekip ve Koşullarını sağlamak zorundasınız. Aileler fizyolojik ve doğal doğumun her türlü avantajına çaba göstermeden ulaşabilmelidirler.

 

Aile Keşkesiz Doğum Ekibi ile çalışmazsa yine de bu Keşkesiz Doğum olur mu?

Keşkesiz Doğumun sırrı daha çok hamilelik döneminde yapılan derin çalışmalarda gizlidir. Burada doğum terapistinin ve ebenin birebir desteğinin rolleri büyüktür. Keşkesiz Doğum Ekibi özellikle doğumda ters giden olaylarda önem kazanmaktadır. İşte bu anlarında keşkesiz atlatılmasının garantisi doğum ekiplerinin özverili çalışmalarıdır. Doktorun, tüm ekibin rollerini üstlenmesi kolay olmamaktadır.

 

Keşkesiz Doğum Merkezi olursak planlı sezaryen yasaklanır mı?

Elbette hayır. KDM doktor veya ailenin doğum ile alacağı her türlü karara saygılıdır. Ancak ailelerin bu kararları bilinçli aldığından emin olmak için, doktor olarak planlı sezaryenin artı ve eksilerini anlatma sorumluluğunuz vardır. Bu durumda bile KDM olarak anne ve bebek yararına yapabileceğiniz bir çok şey vardır ve bunlar aile ile paylaşılmalıdır.

 

Keşkesiz Doğum Merkezi olunca müdahaleler kesinlikle yapılmaz mı?

Böyle bir şey mümkün olamaz. Müdahaleler anne ve bebek yararına ortaya çıkan uygulamalardır. Ancak gereksiz rutin uygulanmaları anne ve bebek zararına sonuçlar doğurur. KDM ailelere müdahalelerin rutin uygulanmayacağı konusunda garanti verir. Müdahale gerektiğinde de mutlaka aile onayının alınacağını bildirir.

 

Aile maddi nedenle ekip kullanımını kabul etmediğinde neler yapılabilir?

Bu durumlarda İstanbul Doğum Akademisi bünyesinde eğitim alan uzmanlar sizlere yardım edecektir. Bu öğrenciler eğitimleri gereği staj doğumlarına katılacaklardır. Bu aileler stajyer doula, ebe ve psikolog kullanabilirler. Yine reddeden ailelere bu doğumun tanımı gereği Keşkesiz Doğum olmayacağı bilgisi verilmelidir.

 

Keşkesiz Doğum isteyen her aile Keşkesiz Doğum Eğitimine katılmak zorunda mı?

Evet. Keşkesiz Doğumun sırlarından biri bu eğitimde ve eğitim sayesinde ortak bir dil oluşmasında gizlidir. Bu eğitim doğumda ters gidebilecek olaylar karşısında da ailenin sorumluluk almasını ve bu sorumluluğu doktorla paylaşmasını sağlar.

 

Keşkesiz Doğum için belli bir hastane ile anlaşmak gerekli mi?

Hayır. Keşkesiz Doğum için dilediğiniz hastaneyi kullanabilirsiniz. Ancak ilk defa kullanılacak hastanelerde Keşkesiz Doğum Felsefelerinin uygulanması için çok daha fazla organizasyon ve emek gerekecektir.

 

KDM için merkezde ebe, doula veya doğum terapisti çalıştırmamız gerekir mi?

Hayır. Bu durum özellikle başlarda maliyetinizi çok arttırabilir. Tüm ekip hizmetleri size İstanbul Doğum Akademisi tarafından sağlanabileceği gibi, kendi ekibinizi de kurabilirsiniz.

 

 

Doğum ve Bebek Bakımı kitapları artık Online Akademi'de satışta…
Doğum Eğitim Videoları artık Online Akademi'de
dogumakademisi